Compre.

Compre.

  • Size: 4,000 sq.ft.
  • Location: Tower Hill
  • Type of Project: CAT B
  • Sector: Insurance

Programme:

6 weeks design development.

6 weeks construction (interrupted by COVID19 Lockdown) Completed March 2020.

 

Brief:

Following DeVono Cresa’s support in acquiring new office space, specialist insurance firm Compre Group appointed Dthree Studio to bring their new home to life.

Compre wanted to modernize their way of working, to be more reflective of their culture as well providing a more aesthetically inspirational space for both staff and visitors. Key components of the brief were to have a uniform open plan space with personal storage allowing staff to work from anywhere within the space. In addition to this, collaboration was to be encouraged with the use of informal meeting spaces and drop down working zones, all easily within reach of the social teapoint space.

Having been recently refurbished to a high standard of Cat A specification, the space boasted exposed services and strong architectural features. Combining this with the bold orange and cyan from Compre’s brand identity has created a fresh vibrant space. Texture is also key to the space. The industrial feel has been enhanced with the use of orange mesh panels to demark zones, as well as concrete effect flooring. In contrast to this, multiple fabrics were introduced to soften the space, provide balance, improve acoustics and to further add colour and pattern to create subtle interest.

Staff wellbeing has been at the focus of this project, and has guided not just the design but also the material choices. The carpet for example, whilst providing aesthetic interest in the design, is specially designed to help prevent dust travel and improve indoor air quality.