Methods.

Methods.

  • Size: 11,000 sq ft.
  • Location: Farringdon
  • Type of Project: CAT B
  • Sector: Technology
  • Submarket: Clerkenwell
  • Landlord / Tenant: Tenant

Programme
5 weeks design development.

9 weeks construction phase.

 

Brief:

Method’s brief balanced the technical and functional needs across the two floors of Saffron House, whilst promoting and elevating their culture and employee experience.

Implementation:

This was to be achieved by intricate planning and a personal design identity. The space developed into an environment that encouraged flexible working, collaboration and social interaction whilst having a professional yet dynamic aesthetic.

The space was created with a variety of functional areas, each with their own unique details such as bespoke patterned acoustic paneling, a library space with personal desktop lighting control and bespoke joinery – all to promote certain behaviors, or way of working, whilst balancing the functional practicalities.

Result:

A flexible, brand led space which Methods are proud to share with their employees and clients. The space is Silver SKA rated which had a heavy influence on the natural materials and textures throughout,  as well as planned against the core principles of the WELL standard, which can be found directly in the layout and usability of the space.